Veliko Trojstvo

EDEN finalist 2006/2007

Veliko Trojstvo

Tradicijska duša

Zaputite se Bilogorskim turističkim putem i istražite krajolik Velikog Trojstva, otkrijte ljepotu tradicijskog graditeljstva u Etno-parku s etno kućom u kojoj je od 1921. do 1925. živio Tito, poznati državnik prošlog stoljeća. Pješačkom, konjičkom i biciklističkom stazom dođite do polja lavande i tradicijske Romske etnokuće obitelji Đurđević. Predahnite u ugostiteljskim objektima i izletištima, upoznajte obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kušajte vino, sir, med i mesne specijalitete.

 

Uživajte u umjetnosti, razgledajte galeriju drvenih skulptura na otvorenom „Svijetle pruge“, i otkrijte raskoš bilogorskih šuma, polja, vinograda i voćnjaka, posjetite marijansko svetište Paulovac, opustite se na ribnjacima Šandrovac i ne propustite bilogorski čardak, vjernu kopiju drvene osmatračnice iz srednjeg vijeka. Ovo mjesto poznato je i kao vidikovac s kojeg pogled puca na bilogorske obronke s jedne strane te na Kalnik i Zagrebačku goru s druge strane.

 

Na Bilogorskom turističkom putu s 19 točaka, vrlo je teško odlučiti gdje započeti svoj odmor, a gdje ga završiti. Pitomi krajolik Velikog Trojstva jednostavno poziva na aktivni odmor i boravak u prirodi. Teško ćete mu odoljeti.