Terme Jezerčica

EDEN finalist 2012/2013

Terme Jezerčica

Na donjostubičkim izvorima termalne vode temperature 38 stupnjeva Celzijevih smještene su Terme Jezerčica, poznato odredište zdravstvenog turizma. Udaljene četrdesetak kilometara od Zagreba, uz Park prirode Medvednicu pružit će potreban odmor u svako doba godine. Zeleni obronci pozivaju na aktivnosti u prirodi, nakon čega će pasati opuštanje u wellnessu i saunama ili plivanje u bazenu. Tu su i hotel sa 47 soba, kongresna dvorana za 200 sudionika, a na tradicionalnu zagorsku kuhinju teško da će netko ostati imun.

 

Terme Jezerčica pružaju odmor za sve dobne skupine, obiteljima s malom djecom i osobama s invaliditetom, pa su se kao primjer odredišta pristupačnog turizma našle među finalistima Europske destinacije izvrsnosti – EDEN-a.

 

Odaberete li Terme Jezerčica za svoju destinaciju, otkrit ćete tradicijsku vrijednost Donje Stubice, grada dvoraca i kurija koji su procvat doživjeli u vrijeme baroka. Najpoznatiji među njima je dvorac Stubički Golubovec. Pored gotičke župna crkve je neobarokna zgrada ljekarne Eugena Viktora Fellera s početka 20. stoljeća. Njegov lijek Elsa-fluid izvozio se u sve europske zemlje, ali i Egipat, Japan i Kinu, a zbog visokog postotka alkohola osvojio je i Ameriku u doba prohibicije.