Srijem i Slavonija -

okusi Srijema i Slavonije

EDEN finalist 2014./2015.

Srijem i Slavonija - okusi Srijema i Slavonije

Doći na istok Hrvatske, a ne kušati suhomesnate delicije - kulen, kulenovu seku ili kobasice, gotovo je ravno grijehu. Uživat ćete u siru u vrhnju, smuđu i šaranu, sarmi, najfinijoj piletini, junetini ili svinjetini… Privući će vas i jela iz kotlića začinjena domaćom mljevenom paprikom, poput fiš paprikaša ili čobanca… Nećete odoljeti niti šokačkim ili srijemskim palačinkama, tačcima, masnici s orasima, orahnjači, makovnjači, piti od jabuka… Iz ovog dijela Hrvatske jednostavno ne možete otići gladni. Tu se svako jelo priprema na najfiniji način i poslužuje s puno ljubavi. Niti jedan ručak ili večera ne može započeti bez čokanjčića mirisne šljivovice, niti može završiti bez nadaleko poznatih vina srijemskog vinogorja.

 

Plodna ravnica bogata rijekama, jedinstvene šume hrasta lužnjaka i prekrasni krajobrazi pozivaju na šetnju i aktivan odmor. Biciklizam, jahanje, promatranje ptica, kupanje u rijekama, vožnja brodovima, lov i ribolov…, odaberite što vam najviše odgovara i uživajte u doživljaju.

 

Dunav, dvorci, hrana, vino, tradicija i manifestacije poput „Vinkovačkih jeseni, Žetve i vršidbe u prošlosti ili Vukovar film festivala…, okosnica su ponude Srijema i Slavonije, a svi koji su posjetili ovaj kraj da se istok Hrvatske posve zasluženo našao među finalistima Europske destinacije izvrsnosti 2014./2015. na temu „Turizam i lokalna gastronomija“.