Sisak | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

EDEN finalist 2007./2008.

Sisak

Otkrij neotkriveno

 

Ako ste se, zasićeni svojom svakodnevnicom, zaželjeli barem nakratko promijeniti sredinu, Sisak je pravi izbor za vas.

 

Turistička ponuda grada Siska još je uvijek neotkrivena i uistinu je posebna!

 

Raznolikošću i bogatstvom kulture, vrijednim povijesnim lokacijama, prekrasnim parkovima, očuvanom i zaštićenom prirodom u neposrednoj blizini grada te gastronomskim posebnostima Sisak je, na svoj način, jedinstven i poseban.

 

Zahvaljujući svojem idealnom geografskom položaju, Sisak je pogodan za kraći odmor na proputovanju, ali i kao atraktivna destinacija za odmor i zabavu.

 

Posjetite nas i uživajte u šetnji gradom ili pak u bogatoj gastronomskoj ponudi naših restorana. Prošećite jednim od stoljetnih gradskih parkova ili uživajte vožnji brodom od ušća rijeke Odre do ušća rijeke Kupe u Savu.

 

Svakako posjetite utvrdu Stari grad, koja je nadaleko poznata po čuvenoj bitci sa turskom vojskom 1593. godine, a gdje je i postavljen dio eksponata burne sisačke povijesti.

 

Dok šećete šetnicom Slave Striegla i uživate u pogledu na rijeku Kupu, posjetite Mali kaptol, Holandsku kuću, Veliki kaptol i katedralu Uzvišenja Svetog Križa, Dom kulture KKV te Gradski muzej Sisak.

 

Nedaleko od Siska nalazi se jedinstveni europski Park prirode Lonjsko polje, čiju graditeljsku baštinu čine sela sa specifičnom arhitekturom poput Čigoća. Ako ste strastveni ljubitelj prirode i voda: dođite k nama u lov, ribolov ili uživajte u kanuingu.