Općina Sveti Martin na Muri | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

Nacionalni pobjednik 2006./2007.
Općina Sveti Martin na Muri

  • Početna
  • Otkrij
  • Općina Sveti Martin na Muri

EDEN dobitnik 2006./2007.

Općina Sveti Martin na Muri  

Sveti Martin na Muri u Međimurskoj županiji proglašen je Europskom destinacijom izvrsnosti za 2006./2007. godinu kao „najbolja nova ruralna destinacija”. Destinacije koje su se natjecale u izboru podržavaju inicijative koje su pridonijele promociji lokalne turističke ponude kroz bolje očuvanje i vrednovanje prirodne i kulturne baštine sela te su prihvatile opći pristup upravljanju vlastitom turističkom ponudom na način da se osigura socijalna, kulturna i okolišna održivost.

 

Općina Sveti Martin na Muri – prirodna, kulturna i poslovna oaza sjevera Republike Hrvatske


Sveti Martin na Muri nalazi se na desnoj obali rijeke Mure, u dolini između sjevernih brežuljaka u Međimurskoj županiji. Sastoji se od 14 naselja s ukupno 2605 stanovnika na području od 25,14 km2. Tijekom posljednjeg desetljeća u općini koja ima termalnu vodu, spa i ekološke objekte aktivno se podiže svijest o održivom obliku turizma. LifeClass Terme Sveti Martin već su dobro poznate i brendirano termalno i sportsko odredište.

 

Ekološka i kulturna baština predstavlja velik dio turističke ponude. Najpoznatija turistička mjesta i aktivnosti nalaze se uz rijeku Muru. Možete posjetiti obnovljeni plutajući mlin i Centar za posjetitelje Mlinarsku kuću, možete prošetati i voziti bicikl na obilježenim stazama, iskusiti vožnju na tradicionalnim splavima i drvenim čamcima na rijeci, probati tradicionalnu eno-gastro ponudu i uživati u prirodi regionalnog parka Mura. Priroda, zdrave i lokalno proizvedene gastronomske delicije, moderan smještaj, više od 100 godina tradicije u termalnom kupanju, nezaboravna wellness ponuda i prostor za profesionalne i rekreativne sportaše – to je svijet zdravih užitaka.

 

2006./2007.: „Turizam na ruralnom području”

Finalisti 2006./2007.