Grad Buzet

EDEN finalist 2014./2015.

Grad Buzet

Osjeti Buzet, doživi Buzet!

Buzet će vas dočekati bogatstvom izvornih namirnica koje se od tradicionalnih do najmodernijih varijanti pripremaju u ambijentalnim u konobama i  hvaljenim restoranima. Poklonici autohtone kuhinje uživat će domaćim paštama ili u plodovima mora, a tu su i bifteci s neizostavnim ribanim tartufom. U proljeće ne propustite divlje šparoge s mladim pršutom i domaćim jajima, za desert odaberite praline ili neobičan sladoledu od tartufa. 

 

Pitate se otkud tartuf u sladoledu? Buzet je grad tartufa, pa se ova iznimno cijenjena namirnica koristi u mnogim jelima, dajući im specifičnu aromu i dašak luksuza, baš kao i hvaljeno maslinovo ulje bez kojeg nema istarske kuhinje.

 

U Buzetu će vas ponuditi biskom, domaćom rakijom od komovice, bijele imele i četiri vrste trava ili likerima od ljekovitog bilja, a uz ukusna jela savršeno se sljubljuju istarska vina - autohtona malvazija i crni teran. Ako više volite pivo, razveselit će vas činjenica da se u ovom gradu proizvodi jedno od najkvalitetnijih u Hrvatskoj. 

 

Buzet je postao pravi mali gurmanski raj, pa se zasluženo našao u finale hrvatskog izbora za Europsku destinaciju izvrsnosti 2014./2015. na temu „Turizam i lokalna gastronomija“.

 

Tu je sve nadohvat ruke, mirno, opuštajuće i nenametljivo. Uživat ćete u gostoljubivosti domaćina, wellness oazama, vrhunskim hotelima ili obiteljskom smještaju i prekrasnoj prirodi koja jednostavno poziva na aktivnosti. Slobodno penjanje, paraglajding, jahanje, biciklizam, trekking, brdska vožnja automobilom ili motociklom, planinarenje, lov na tartufe, boćanje, ploćkanje ili ribolov  - mogućnosti su neograničene, iskoristite ih!