Drniško zaleđe | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

EDEN finalist 2014./2015.

Drniško zaleđe

Drniš - neotkriveni dragulj ruralnog turizma

 

Kada kažemo Drniš, mislimo na atrakcije kao što su Roški slap, otočić Visovac, kanjon Čikole, planina Promina, Ivan Meštrović te vrhunska gastronomska ponuda.

 

Velika raznolikost Drniša važna je za razvoj selektivnih oblika turizma koji se ponajprije temelje na ruralnom i aktivnom turizmu.

 

Osim materijalnom kulturnom i prirodnom baštinom, ovaj kraj diči se i bogatom nematerijalnom baštinom i tradicijom, koju njeguju brojna kulturno-umjetnička društva.

 

Drniški kraj posebna je gastronomska destinacija jer proći kroz Drniš a ne probati drniški pršut, sir iz mišine, mladu janjetinu i kruh ispod peke, bio bi „grijeh”. Tradicionalna gastronomija uz vrhunska vina merlot i debit svakom će gostu pružiti nezaboravan turistički događaj.

 

Otvorenih vrata i otvorena srca čekaju vas seoska domaćinstva, poznata po svojem gostoprimstvu koje govori tisuću jezika.

 

S bogatom gastronomskom ponudom, prirodnim ljepotama i bogatim kulturnim naslijeđem drniško područje postaje sve atraktivnija turistička destinacija.

 

Dođite, vidite i osjetite mirise i okuse drniškog kraja!