Daruvar - Bjelovar - Garešnica | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

Daruvar - Bjelovar - Garešnica

ADD TO MY TRIP
  • Početna
  • Otkrij
  • Daruvar - Bjelovar - Garešnica

EDEN finalist 2014./2015.

Daruvar-Bjelovar-Garešnica

Gastronomska i wellness-oaza pitomih krajolika i srdačnih ljudi

 

Bjelovarsko-bilogorska županija vjerojatno je jedina hrvatska županija u koju se ulazi iz dvostruko više smjerova nego što je strana svijeta, što nedvojbeno kazuje o otvorenosti i gostoljubivosti njezinih stanovnika.

 

Za dolazak i boravak imate mnogo više razloga od modrog neba, žutih polja i zelenih livada, plavih ribnjaka, vinograda, voćnjaka i zdravih, prirodnih šuma. Naši gradovi i općine pitoreskna su mjesta raštrkana po blagim brežuljcima Bilogore, Papuka i Moslavine, svako sa svojim ljepotama i očuvanim pričama o prošlosti. U muzejima i crkvama čuvamo dragocjeno blago, dokaze postojanja, trajanja i čuvanja života na ovome području.

 

Ne okrepljuju ovdje samo čistoća i mir. Daruvarsko je područje još starim Rimljanima liječilo i tijelo i dušu. Uz tople kupke, mineralno blato, masaže i lagane šetnje bit ćete opet kao novi. Čeka vas ugodna klima, staze za planinarenje, vožnja brdskim biciklom ili, ako vam je draže, jahanje na konju. Na poučnoj stazi Lokvanjić možete promatrati ptice, a u okolnim šumama zaputiti se u fotosafari.

 

Ovo je kraj gdje se oduvijek kvalitetno jelo i pilo. Na Bilogorskoj i Daruvarskoj vinskoj cesti valja kušati lagana, pitka i aromatična vina te tradicionalnu domaću kuhinju prožetu multikulturnim delicijama spravljenima prema starinskim očuvanim receptima.

 

Raznolikost manjinskih kultura, bogatstvo okusa, čuvanje tradicije u pripremanju namirnica i upotreba proizvoda domaćih, bjelovarsko-bilogorskih OPG-ova ovu destinaciju čine drugačijom od drugih.