Čakovec | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

EDEN finalist 2007./2008.

Čakovec

Grad po mjeri čovjeka

 

Tek pisani materijali iz 13. stoljeća daju naslutiti kakav se horizont pružao podno Čakovog tornja, koji spominjemo kao preteču našeg današnjeg grada. Taj su prostor mijenjali ljudi i događaji. Mijenjao ga je život.

 

Raskošan dvorac okružen jezerom ovdje su u 16. stoljeću podigli plemići Zrinski. Našem gradu pridružujemo upravo njihovo ime. Čakovec, grad Zrinskih. Naime, impulsi dinamičnog gospodarskog, kulturnog i društvenog života uopće, zatitrali su upravo u njihovo doba i traju do danas. Čakovec je grad izuzetne infrastrukturne opremljenosti i vrhunske komunikacije. Njegovih dvadeset tisuća građana istodobno gaji otvorenost prema novinama svih predznaka i predanost očuvanju tradicije. Dobronamjernost Čakovčana prepoznaje se u lijepo uređenom okolišu u kojem žive i rade, ali i u hrani koja sjedinjuje osobitosti podneblja, običaja i prijateljskog šarma koji vas primora da nam se uvijek iznova vraćate.

 

Potencijali grada ogledaju se i u vrhunskim sportskim objektima koje pohode profesionalci i rekreativci. Povijesno-kulturne znamenitosti intrigiraju domaćine zbog želje da očuvaju njihove vrijednosti i trajno ih oplemenjuju, a to vrijedi i za goste, koji predanost na prvi pogled prepoznaju. Sadržaji za mlade, ljubitelje glazbe i kazališta, baštine, avanturiste i podjednako za one željne udobnosti, u Čakovcu su uvijek dostupni.