Valamar Isabella Island Resort

Valamar Isabella Island Resort

Zeleni aristokratski otok

Zbog svoje odvojenosti od kopna otoci su utočišta i mjesta za promišljanje, slobodu i mir. Na jednom takvom otočiću, Svetom Nikoli, smješten je Valamar Isabella Island Resort. Okružen mirisima i bojama zimzelene vegetacije i odjecima elegantne i plemenite prošlosti ovaj resort dočekuje svoje goste u tri objekta - Miramare, Castle i Villas.

 

Otok Sv. Nikola, najsjeverniji je i Alpama najbliži otok Mediterana. Leži tik uz Poreč, služi mu kao prirodni lukobran i već tisućljećima čuva grad od morskih nevera, a mornare od opasnosti. Još je 1403. godine mletački senat na najvišoj hridi otoka dao sagraditi impresivnu, 15 metara visoku kamenu kulu koja je služila kao svjetionik, orijentir i simbol spasa, nade i sigurnosti, koja se i danas nalazi ovdje.

 

Krajem 19. stoljeća, Sveti Nikola služio je kao dom istaknutoj i važnoj porečkoj plemićkoj obitelji Polesini. O tom zlatnom dobu otoka najbolje svjedoči neoklasicistički dvorac Isabella, koji je 1887. za svoju suprugu Isabellu dao sagraditi markiz Polesini.

Opremljen prema visokim standardima suvremenog doba, Valamar Isabella Island Resort nudi vrhunski smještaj, nezaboravna gastronomska iskustva i pregršt sadržaja, aktivnosti i avantura na otoku i okolici.

 

Na otoku vas čeka pravi plemenitaški tretman, ako ga poželite, ili pak aktivna razonoda uz šetnje, krstarenja uz zalaske sunca, slikarske i gastronomske radionice inspirirane receptima iz kuharice markize Ete Polesini. A svega par minuta od otoka, čeka vas Poreč, drevni grad u kojem se povijest čita na svakom uglu. Antičku jezgru Poreča sa sačuvanim izvornim rimskim rasterom ulica Unesco je zaštitio kao kulturno dobro i univerzalnu baštinu čovječanstva. Istražite je, poslušajte odjeke starog carstva, razgledajte svjetski poznate mozaike i ranokršćansku osmerokutnu krstionicu Eufrazijeve bazilike iz 6. stoljeća i brojne druge tragove slavne, plemenite prošlosti.

Valamar Riviera
Valamar Isabella Island Resort i slikoviti otok Sv. Nikole, taj zeleni aristokratski otok, stvoren je za plemenito uživanje.

Kontakt

Otok Sv. Nikola
Poreč
52440
Istra