Meneghetti Wine Hotel

Meneghetti Wine Hotel

Čarolija se događa kada skreneš s glavnog puta

Čaroliju nikad nećete naći uz glavnu cestu. Tamo bi je već mnoštvo potrošilo, izlizalo i obezvrijedilo. Ne, čarolije se događaju kad skrenete s glavnog puta, na makadamima i stranputicama svijeta, tamo gdje još ima tajnih ljepota.

 

A na kraju jednog baš takvog puta počinje Stancija Meneghetti - drugačiji, mirniji svijet u koji vas uvode dva stoljetna čempresa, pjev ptica, zujanje bumbara i opojni vjetrić namirisan kaduljom, lavandom i sveprisutnom notom slatkog grožđa i ruža koje cvatu uz vinovu lozu.

 

Smještena nedaleko od gradića Bale, ali okružena samo maslinicima, nebom i pitomim istarskim mirom, Stancija Meneghetti je u 19. stoljeću služila kao mjesto za odmor i predah časnicima austrougarske vojske. Još uvijek predstavlja rijetku oazu mira i utočište od svakodnevnog stresa.

Nomentas / Meneghetti d.o.o.
Ovdje se slave sve boje mira. Modri mir s ljeskanjem sunca na površini bazena, s čašom odličnog Meneghetti pjenušca u ruci i beskrajno plavim nebom u mislima.

Zeleni mir sa šetnjama kroz vinograde u kojima bujaju ruže i svojom bojom svjedoče o zdravlju aromatičnih grozdova - ovo je nadaleko poznat vinorodni kraj. Stancija Meneghetti proizvodi svoje vino, vrhunsko je. Ovdje je svatko pozvan da se pridruži berbi i tještenju grožđa ili maslina za fantastično Meneghetti ekstra djevičansko maslinovo ulje - zamislite samo sve te mirisne, slatke sokove na prstima...

 

I raskošni, zlatni mir u sjeni dva stoljetna hrasta, braće onih čempresa s početka priče, koji vas zovu da pod njihovim bogatim krošnjama, uz daleki, umirujući zvuk medonosnih pčela, sjednete za stol, pred neko posebno i rijetko jelo, dobro vino i vrhunsko domaće ulje i da proslavite važan trenutak u životu, novu ljubav ili tek običan dan neobično pun boja, mirisa, iskustava i priča.

 

I okolica nudi pregršt avantura. U blizini je pitoreskni stari gradić Bale, a nedaleko su i Brijuni: nedaleko, jer dotamo vas s privatne plaže vozi naš privatni brod. Ovaj komadić raja na zemlji inspirira prirodnim ljepotama arhipelaga i nasljeđem povijesti, vidljivim na svakom koraku, poput očuvanih ostataka bizantskog kastruma, obrambenog kompleksa iz razdoblja kasne antike. Za ljubitelje aktivnog odmora Brijuni se ponose stoljetnom tradicijom golfa, a okoliš Stancije nudi uređene biciklističke staze koje vode u otkrivanje obližnjih fortifikacijskih utvrda iz doba dvojne monarhije. U srcu tajanstvene Motovunske šume upustite se u avanturu lova na tartufe - jedne od najrjeđih i najdragocjenijih gljiva na svijetu.

Nomentas / Meneghetti d.o.o.
Stancija Meneghetti je zaista svijet za sebe. Svijet u kojem se živi mirnije, sitije i krepkije i u kojem se još uvijek može pronaći ona posebna čarolija koja se događa samo kad skrenete s glavnog puta.

Kontakt

Stancija Menegeti 1
Bale
52211
Istra