Lešić Dimitri Palace

Lešić Dimitri Palace

Gdje put svile započinje…

Darovana blagom, skoro suptropskom klimom južne Dalmacije, Korčula je toplija od mnogih otoka smještenih sjevernije od nje. Ovo je vjerovatno doprinjelo činjenici da grad predstavlja jedno od najznačajnijih urbanih središta istočnog Jadrana. Prosperitetni gradski duh utjelovljen je u statutu iz 1214. godine koji je regulirao sve aspekte otočkog života, te je time poticao i druge gradove u okolici da postupe jednako.

 

Nekadašnje gradske zidine štitile su stanovništvo od neprijateljskih napada, ali i od zimskih, olujnih vjetrova, dok je u ljetnim mjesecima jedinstveni arhitektonski raspored ulica u obliku riblje kosti provjetravanjem omogućavao sasvim prirodno osvježenje od gradskih vrućina.

 

Palače, crkve, kule i kuće, sagrađene od kvalitetnog lokalnog kamena, suprostavljene stoljećima i danas odoljevaju vremenu. Uske ulice, opustjele zimi i prepune živosti u toplijim sezonskim mjesecima, idealne su za bijeg u osamu, pronalaženje kutka skrivenog od očiju javnosti ili upoznavanje novih prijatelja – baš kako se živjelo godinama prije.

 

Suživot grada i mora proteže se i na obližnji arhipelag u kojem svaki otočić priča svoju priču. Oni zadivljuju svakog tko se prepusti istraživanjima kamenoloma iz antičkih vremena, skrivene “vile rustice”, Franjevačkog samostana, a sve u harmoniji s prirodom, savršenim ljetnim hladom ili manje-više skrivenim žalima kao idealnim prilazima kristalno bistrom moru.

 

Istražite neke od najplodonosnijih vinograda Hrvatske, slikovita sela, tisućljetnu povijest i bogatu kulturnu baštinu i otkrit ćete da vam je Mediteran na svakom koraku na dohvat ruke.

 

Palača Lešić Dimitri je ekskluzivno utočište skriveno iza zidina srednjevjekovnog grada Korčule. Nekadašanja palača iz 18. stoljeća pet godina restaurirana je s velikom pažnjom a danas posjetiteljima pruža svu udobnost luksuznog hotela, gourmet restoran i spa.

 

Dizajn interijera inspiriran je najpoznatijim stanovnikom Korčule Markom Polom i njegovim putovanjima duž puta svile. Stilovi i dekori pojedinih regija puta svile skladno su integrirani s obnovljenim izvornim obilježjima palače te s rafiniranom elegancijom evociraju bogatu i pomalo mističnu povijest i kulturnu baštinu otoka.

 

Tematski dizajnirani interijeri pet rezidencija svima koji su željni bijega, opuštanja, odmora ili kreativnog stvaranja pružaju jedinstven osjećaj mjesta. LD Gourmet doživljaj, od kojeg svakidašnji trenutak može prerasti u posebno slavlje, nadahnut je harmonijom između tradicionalnog i modernog, vina i hrane, sezonskih okusa i godišnjih doba. Terapeutske blagodati i mirisi lokalnog aromatskog bilja u LD Spa omogućit će vam osjetiti potpunu lakoću življenja.

 

Sa željom da se približe lokalne posebnosti i slikovit šarm ovog kutka zemlje, uz prisan ali nenametljiv pristup za naše goste bit ćemo tu kao prijatelji, nudeći osoban i autentičan doživljaj Korčule.

Damir Fabijanić / Lešić Dimitri Palace
Otvorite se za potpuno uranjanje u ljepotu podneblja a mi ćemo se pobrinuti da na odlasku osjećate da ste posjetili istinski posebno mjesto.

Kontakt

Don Pavla Poše 1-6
Korčula
20260
Dalmacija – Dubrovnik