Hotel Kazbek

Hotel Kazbek

Nenametljivi luksuz u povijesnoj dubrovačkoj ljetnoj rezidenciji

Cijeli svijet zna za Dubrovnik. Njegova prepoznatljiva vizura u bojama bijelog kamena, crvenih crjepova i modrog Jadrana koji oplakuje srednjovjekovne zidine grada nerazdvojna je od ideje luksuznog odmora na starom kontinentu. No nije Dubrovnik samo Stari Grad - čak niti u doba Republike nije bilo tako jer vlastela je vrijeme radije provodila izvan bedema, u bogatim i elegantnim ljetnikovcima koji svjedoče o životu u drugačijem, lagodnijem tempu.

Hotel Kazbek je smješten u jednom takvom ljetnikovcu, na obali poluotoka Lapada, u sigurnoj i zaštićenoj luci Gruž, poznatoj po dugoj tradiciji brodogradnje. To je mjesto opuštenog luksuza koje odražava duh uživanja u boljim stvarima u životu, a te su stvari iste još od vremena stare vlastele: odmor, spokoj i mir mora i vode. U vrtu hotela zato je smješten bazen, a i Jadran je udaljen svega par metara; ljetnikovac Kazbek još ima drevni orsan iz kojeg su se na more otiskivali čamci. Danas je u njemu restoran, divno mjesto za opuštanje, uz odličnu hranu i čašu vrhunskog plavca malog, pošipa ili dubrovačke malvasije s grozdova koji se ovdje sade.

 

Uza sve opojno šarenilo Dubrovnika u sezoni, Hotel Kazbek je ipak uspio sačuvati svoj komadić mediteranskog spokoja i danas predstavlja mirno i privatno mjesto koje vješto opušta čula preopterećena svim bojama i zvukovima nedalekog Starog Grada. Posluga je nenametljiva ali uvijek spremna udovoljiti svakom zahtjevu - ubrzo se ovdje gost počne osjećati kao da je u vlastitoj mediteranskoj vili i možda upravo zato Kazbek često biraju mladenci koji slave medeni mjesec.

Kazbek d.o.o.
Malo je danas mjesta na kojima se još uvijek može osjetiti takva mirna prisnost tik uz užurbanu aktivnost jedne od najvećih svjetskih turističkih destinacija. Hotel Kazbek je takvo mjesto, mjesto koje vas poziva da istražite drugu, sporiju i privatniju stranu Dubrovnika i iskusite opušteni luksuz u povijesnom dubrovačkom ljetnikovcu.

Kontakt

Lapadska obala 25
Dubrovnik
20000
Dalmacija – Dubrovnik