Hotel Bastion

Hotel Bastion

Ornament Zadra

Najživotnija su mjesta ona koja su podložna stalnim promjenama. U njima najjasnije dolazi do izražaja kako čovjekova sposobnost da se prilagodi prevrtljivom svijetu, tako i njegova volja da svijet prilagodi sebi. Zadar, drevni dragulj-grad Jadrana, jedno je takvo mjesto.

 

Krajolik koji danas zauzima Zadar prekrasan je od davnina i te su prirodne ljepote danas zaštićene - u neposrednoj blizini su čak tri nacionalna

parka, Paklenica, Krka i Kornati. Ljudi ovdje žive još od kamenog doba i jedva je zamisliva sva ta plimna sila nebrojenih povjesnih mijena koje su ovdje ostavljale traga na čovjeku i krajoliku. U prošlosti je Zadar zbog svog zemljopisnog položaja bio obrambeni grad ali danas je mjesto uživanja, opuštanja i odmora u bojama Mediterana, mjesto puno ornamenata bogate i žive prošlosti.

 

Mnogo je svjedoka te promjene iz zatvorenog, obrambenog grada u otvorenu metropolu juga. Srednjovjekovni Bastion, znamenitost koja se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske zaštićene baze, sad ima ulogu ornamenta Zadra i domaćina koji dočekuje turiste iz cijelog svijeta. Veliki Arsenal, zgrada koja je dugo služila kao vojno skladište, sad je popularni polivalentni kulturni objekt; u Malom Arsenalu nekoć se čuvao barut a sad je tamo multimedijalni centar. No tu priču najbolje će vam ispričati Hotel Bastion. Smješten u očuvanim ostacima ugaone kule, Hotel Bastion nudi luksuzno i suvremeno iskustvo boravka u okružju opipljive povijesti, mijene i kontrasta, uz pregršt prilika za istraživanje tradicionalnih okusa i vještina - podučit će vas, primjerice, ručnoj izradi nakita od stakla ili vam pokazati tajne pripreme kolača i slastica prema tradicionalnim receptima ovog kraja.

Petar Škrlep / Hotel Bastion
Svaki trag prošlosti, svaka priča i svaki ožiljak u kamenu ornamenti su koji govore o bogatstvu iskustva koja se ovdje mogu naći. A među svim tim brojnim ukrasima posebno mjesto je sačuvano za Hotel Bastion, taj ornament Zadra.

Kontakt

Bedemi zadarskih pobuna 13
Zadar
23000
Dalmacija – Zadar