Heritage Hotel San Rocco

Heritage Hotel San Rocco

Osjeti šarm stoljetnog obiteljskog nasljeđa

Istra je poseban dio Jadrana, i tako je od davnina. Posebna, blaga ljepota krajolika i plodnost istarske zemlje ovdje su ljudima oduvijek omogućavale da žive uz more, ali ne samo od mora. I zato danas postoje malena, skrovita i slikovita mjesta i imanja koja nisu izrasla na samoj obali već u pitomijoj, zelenijoj ljepoti koja se krije u unutrašnjosti Istre, svega par minuta od obale. Brtonigla je tipičan primjer takvog malenog istarskog mjesta, a hotel San Rocco je primjer slikovite, mirne ljepote jednog takvog istarskog imanja.

 

Hotel San Rocco nazvan je po Sv. Roku, narodu dragom svetcu čiji se dan ovdje obilježava i slavi svake godine. Okružen prekrasnim parkom i stoljetnim maslinikom, San Rocco nudi idealnu scenografiju za kontemplaciju, mir i spokoj uz vrhunsku uslugu. San Rocco je obiteljsko imanje i već ga 160 godina vodi obitelj Fernetich, koja od zemlje živi već stoljećima - a San Rocco ima dobru zemlju, sve su četiri boje istarskog tla - crvena, crna, bijela i siva- ovdje zastupljene. Upravo zato ovdje divno uspijeva vinova loza i masline - maslinik koji okružuje hotel star je više od stoljeća, a zasadio ga je pranono Fernetich. Svake se jeseni masline ručno beru i od njih se tradicionalnim metodama hladnog prešanja stvara fantastično ekstradjevičansko maslinovo ulje San Rocco. I to nisu prazne riječi, tako tvrdi publikacija Flos Olei, svjetski vodič kroz najbolja maslinova ulja, koja je San Rocco ulje smjestila među najbolja na svijetu. Uz jela, ovdje ga koriste i u brojnim opuštajućim wellness tretmanima.

San Rocco je, bez iznenađenja, mjesto na kojem se slave okusi. Gastronomska ponuda hotelskog restorana na glasu je ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu, a mogu se kušati vrhunska jela, pripremljena od tradicionalnih domaćih namirnica, poput jadranske ribe, tartufa, divljači i gljiva, u privatnom i mirnom okružju stoljetnog maslinika. Restoran ima vlastiti organski povrtnjak koji se može istraživati uz pratnju chefa, koji će vam prenijeti djelić svog neiscrpnog znanja kroz kratke i slatke kulinarske radionice. Istra je vinorodni kraj i zato se ovdje rado kuša vino, a hotelski sommelier će vam uvijek rado ispričati ponešto o cijenjenim domaćim sortama i vrhunskim vinima koja se ovdje služe, poput Kozlovića, Matoševića ili Kabole.

Level 52
Iskustvo boravka u San Rocco hotelu uvijek je puno je boja, mirisa, aroma i tekstura ovog bogatog kraja i svaki trenutak poziva vas da osjetite šarm stoljetnog obiteljskog nasljeđa.

Kontakt

Srednja 2
Brtonigla
52474
Istra