Zagreb

Zagreb

Zagreb, glavni grad Hrvatske poznato je kongresno odredište u kojemu se održava čak polovina ukupnoga broja kongresa i drugih poslovnih skupova u zemlji. Zagreb je sveučilišni centar i sjedište velikoga broja znanstvenih i obrazovnih institucija, državne administracije te predstavništava korporacija, što znatno pojačava poslovnu klimu i prepoznatljivost grada u stručnim pa i kongresnim krugovima.

 

Zagrebačka je zračna luka je u proljeće 2017. godine dobila nov, moderan terminal, koji je znatno poboljšao dostupnost grada i povećao broj zračnih prijevoznika koji Zagreb povezuju s drugim svjetskim metropolama. Kongresne dvorane, kvalitetni hoteli, od kojih neki pripadaju svjetskim hotelskim lancima, a svi imaju kvalitetnu kongresnu infrastrukturu, učinili su Zagreb atraktivnim kongresnim odredištem, koji ugošćuje kongrese svih veličina kao i korporativne sastanke. Tomu svakako pridonose i specijalizirane PCO agencije te svi ostali kvalitetni kadrovi koji prate suvremene kongresne trendove te na njih daju očekivan odgovor.

Zagreb
Julien Duval / Arhiva TZG Zagreb
Zagreb

Posljednjih se godina percepcija Zagreba znatno promijenila te je taj grad – od sredine 2013 godine glavni grad nove članice EU-a – postao i atraktivno turističko odredište, grad u kojemu se održavaju zanimljive priredbe. Toj su vidljivosti na insentiv tržištu velik doprinos dale i prepoznatljive manifestacije, od kojih je najatraktivnija Advent u Zagrebu, dvije godine za redom proglašen najljepšim u Europi. Zanimljivo, ta je priredba – u čijemu znaku živi cijeli grad – čak utjecala na dinamiku kongresnih događanja, pa je prosinac postao itekako atraktivan mjesec za poslovne skupove i insentive. Da je pravilo kako nema pravila, svjedoči i podatak o tome da za kongresne aktivnosti u Zagrebu više nema „mrtvih” mjeseci – tradicionalno u urbanim središtima pusti ljetni mjeseci, sada su također atraktivni za održavanje kongresa.

 

Ekskluzivni donjogradski prostori kulturnih i drugih institucija te Gornji grad – romantična stara gradska jezgra s brojnim povijesnim građevinama – pogodni su za ekskluzivna događanja, manje konferencije ili sastanke, u kojima svečane sjednice zahvaljujući lijepome ambijentu to doista u pravome smislu jesu – skupovi za pamćenje. 

 

Svoju orijentaciju na MICE industriju Zagreb dokazuje i aktivnim radom Kongresnoga ureda Zagreb, koji već niz godina djeluje u sklopu Turističke zajednice grada Zagreba i adresa je od povjerenja za sve koji žele organizirati skup u Zagrebu, glavnome gradu Hrvatske.