Dalmacija - Zadar

Dalmacija - Zadar

Zadarska je subregija najsjeverniji dio povijesno-geografske regije Dalmacije. Prepuna je suprotnosti, a njezino središte Zadar, grad tritisućljetne povijesti, prepoznaje se po zanimljivoj arhitekturi, kulturno-povijesnim spomenicima te atmosferi, što u sinergiji privlači velik broj gostiju. Simbol grada – koji je 2016. godine proglašen najboljom europskom turističkom destinacijom (European Best Destination) – je crkva sv. Donata te povijesni gradski trg Forum. Različita su povijesna razdoblja ostavila, jedne pored drugih, brojne spomenike koji danas čine atraktivnu cjelinu te su – kao spomenik koji intenzivno živi suvremenim ritmom – mjesto događanja brojnih kulturnih priredaba. Tim povijesnim spomenicima po kojima je grad poznat i koji su zaslužni za njegovu izuzetnu atmosferu i prepoznatljivost, treba dodati i suvremene atrakcije – instalacije Morske orgulje i Pozdrav suncu.

 

Kao što se mijenjaju gradske vizure, tako se Zadar i cijela regija prilagođavaju potražnji i svojom ukupnom ponudom, pa tako i onom namijenjenom poslovnim gostima.

 

Zadar također ima i atraktivne prostore za održavanje većih ili manjih poslovnih skupova, uključujući povijesne prostore pogodne za skupove, među kojima ističemo revitaliziranu te za te svrhe prilagođenu, prekrasnu tvrđavu Arsenal. Među kongresnim odredištima spominjemo i Biograd na Moru. 

Galešnjak
Ivo Pervan
Galešnjak

Zadarsku regiju određuju 24 veća i čak tristotinjak malih otočića i hridi. Unatoč iznimno oštroj konkurenciji, poseban i najslavniji među njima je Galešnjak ili Otok ljubavi, koji je tu slavu stekao zahvaljujući njegovu srcolikom obliku. Zadarski je arhipelag privlačan za nautičare, ali i za sve one koji, u potrazi za iznimnim ugođajem, razmišljaju o mogućnosti da poslovne skupove, bankete kao i druge programe održe ploveći morem.

 

Po prirodnim se ljepotama posebno ističu dva ovdašnja nacionalna parka – Nacionalni park Paklenica i Nacionalni park Sjeverni Velebit, koji mogu biti inspiracija za insentive i team building programe.

 

Doživljaj koji se pamti, pogodan i za nezaboravan insentiv, sigurno je i ručno branje soli u Ninu, na tradicionalan način, baš kao što se proizvodila i u rimsko doba. Nin, proglašen i europskom destinacijom izvrsnosti, poznat je kao najstariji hrvatski kraljevski grad, kolijevka hrvatske države, a u njemu se nalazi najmanja katedrala na svijetu i krunidbena crkva sv. Nikole.

 

U unutrašnjosti regije razvijena je ponuda koja se temelji na tradiciji i običajima, pa će poslovni sastanci, izleti ili insentivi biti i svojevrstan put u prošlost. Slikovit je to i uzbudljiv način da se upoznaju stari obrti, kušaju specijaliteti pripremljeni na tradicionalan način te da se osjeti ona iskonska povezanost s prirodom koja nam u suvremenome tempu života sve više nedostaje. 

Provider search