Nautika

Puna otoka

More

prilika

Jadransko more, jedno od najmirnijih i najbistrijih na Sredozemlju, pravo je mjesto za plovidbu punim jedrima, obilazak jadranskih ljepota motornim plovilima ili jednostavno uživanje u rekreacijskom ribolovu. Duž hrvatske obale duge 6278 km čeka vas 1244 otoka, otočića, hridi i grebena s tisućama mokrih i suhih vezova dostupnih tijekom cijele godine i suvremene marine u kojima možete unajmiti jahtu i pohađati profesionalne tečajeve jedrenja.

 

Obiđite otoke Kornatskog arhipelaga, usidrite se u jednom od brojnih zaljeva i prirodnim zaklonima, uživajte u podvodnom ribolovu na Paklinskim otocima, posjetite čuveni svjetionik na Palagruži, najudaljenijem hrvatskom otoku i usidrite se na nevjerojatnim Elafitskim otocima.

Boris Kačan

U labirintu ljepote

Niste dosad imali prilike ploviti hrvatskom obalom ili joj se svake godine vraćate? Pripadnost Hrvatske vodećim svjetskim nautičkim odredištima nije upitna, a koji će element široke lepeze ponude za nautičare pristajati vašem životnom stilu, ovisi o vama.

Najbolje doba godine za plovidbu jest kasno proljeće i rana jesen, kada su temperature umjerenije, more mirno i vjetrovi povoljniji. Prije nego što rastvorite jedro, dobro je znati koji vas vjetrovi mogu dočekati na moru: sjeveroistočni i hladni vjetar bura, koji ne donosi oborine, južni i vlažni jugo, omiljeni i stalno prisutni maestral ili sjeverac burin.

 

Istražite beskrajno plavetnilo mogućnosti od ljupkoga Cavtata i tajnovitog otoka Lokruma kraj Dubrovnika, Vele Luke na Korčuli, Hvara i Visa, doplovite do Lošinja i Istre. Otkrijte sakrivene uvale i plaže, pronađite vez i iskusite život na Sredozemlju u lukama i marinama ili čvrsto spavajte pod zvjezdanim pokrivačem. Uputite se u morsku pustolovinu upoznavanja Hrvatske!

Aleksandar Gospić

Bijeg od stvarnosti u čarobne vikend atrakcije

Iako opcija za uživanje na hrvatskom moru ima gotovo beskonačno, ovdje vam donosimo pet prijedloga za koje se nadamo da će vam poslužiti kao dobrodošla inspiracija za morske radosti.

Popularne rute

Personalize your trip

Svjetionici

Croatia Feeds

Vjetrovi

Korisne informacije