Nautika | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

More

prilika

Jadransko more, jedno od najmirnijih i najbistrijih na Sredozemlju, pravo je mjesto za plovidbu punim jedrima, obilazak jadranskih ljepota motornim plovilima ili jednostavno uživanje u rekreacijskom ribolovu. Duž hrvatske obale duge 6278 km čeka vas 1244 otoka, otočića, hridi i grebena s tisućama mokrih i suhih vezova dostupnih tijekom cijele godine i suvremene marine u kojima možete unajmiti jahtu i pohađati profesionalne tečajeve jedrenja.

 

Obiđite otoke Kornatskog arhipelaga, usidrite se u jednom od brojnih zaljeva i prirodnim zaklonima, uživajte u podvodnom ribolovu na Paklinskim otocima, posjetite čuveni svjetionik na Palagruži, najudaljenijem hrvatskom otoku i usidrite se na nevjerojatnim Elafitskim otocima.

 

Najbolje doba godine za plovidbu jest kasno proljeće i rana jesen, kada su temperature umjerenije, more mirno i vjetrovi povoljniji. Prije nego što rastvorite jedro, dobro je znati koji vas vjetrovi mogu dočekati na moru: sjeveroistočni i hladni vjetar bura, koji ne donosi oborine, južni i vlažni jugo, omiljeni i stalno prisutni maestral ili sjeverac burin.

 

Istražite beskrajno plavetnilo mogućnosti od ljupkoga Cavtata i tajnovitog otoka Lokruma kraj Dubrovnika, Vele Luke na Korčuli, Hvara i Visa, doplovite do Lošinja i Istre. Otkrijte sakrivene uvale i plaže, pronađite vez i iskusite život na Sredozemlju u lukama i marinama ili čvrsto spavajte pod zvjezdanim pokrivačem. Uputite se u morsku pustolovinu upoznavanja Hrvatske!

 

 

INFO:

 

 

Personalize your trip

Regije
Vrsta
Regije
Vrsta