Otok Krk

Otok Krk

Oko 1400 vrsta kopnenog bilja, na stotine kilometara pješačkih i biciklističkih staza, 2500 sunčanih sati godišnje, samo su neke od posebnosti otoka Krka. Sve je to s kopnom povezano betonskim mostom na dva svoda dužine od jednog kilometra. Među popularnim turističkim lokacijama poznatoga „zlatnog otoka” nalaze se grad Krk sa starogradskim zidinama, gradić Baška sa 1,8 kilometara dugačkom plažom, kao i Malinska, Punat, Vrbnik i Njivice. Posjetitelji otoka mogu isprobati učinkovitost ljekovitog blata u uvali Soline, a najbliže će toj lokaciji biti onaj tko odabere boravak u obližnjem kampu. Nakon okrepljujućih šurlica i slasnog presnaca, proslavljenoga krčkog kolača, nazdravite jedinstvenim pjenušcem iz mora, Valometom, koji se radi isključivo od autohtone vrbničke žlahtine i dozrijeva na dnu mora.

 

Krk

Krk je najveći grad na tom otoku. U gradskoj povijesnoj jezgri, unutar gradskih zidina, posjetite, među ostalim znamenitostima, trg Kamplin i dobro očuvani kaštel velikaške obitelji Frankopan, koji ljeti ugošćuje brojne kulturne priredbe. Tu je i knežev dvor, krčka rezidencija Frankopana, koje povijest pamti kao promicatelje hrvatske kulture, političare, vojskovođe i gospodarstvenike.

 

Punat

Punat se smjestio na jugozapadnom dijelu otoka Krka, u jednoj od najzaštićenijih uvala na Jadranu. Uz šarm uskih uličica, blizinu otočića Košljuna, dragulja toga dijela Krka, turiste će privući bogata ponuda sportskih aktivnosti, ali i najstarija i jedna od najbolje opremljenih marina u Hrvatskoj, odakle se možete otisnuti u daljnje istraživanje Jadrana.

Baška

Baška je najpoznatije turističko središte na otoku Krku. Nalazi se 10-ak kilometara južnije od Punta. Uz gotovo dva kilometra dugu šljunčanu Velu plažu i Bašćansku ploču u povijest Hrvatske i njezina turizma Baška se upisala i kao prva destinacija u zemlji s proizvodima i uslugama s certifikatom halal, odnosno s ponudom koja je u skladu s islamskim propisima. Ljepote bašćanskog pejzaža možete upijati na nekim od brojnih staza uređenih za rekreaciju.