Istra

Istra

Smještena na samom zapadu Hrvatske, na granici sa Slovenijom i Italijom, Istra je najveći hrvatski poluotok i jedna od turistički najrazvijenijih regija u Hrvatskoj.

 

Premrežena vinskim cestama i cestama maslinova ulja, ova regija svojim krajolicima i raznolikom kulturnom, zabavnom, gastronomskom i enološkom ponudom idealno je odredište za mnoge posjetitelje, ljubitelje brežuljkastih predjela i morskog plavetnila. Multikulturna i gostoljubiva, Istra ima što ponuditi kampistima, na plažama uz kristalno čisto i toplo Jadransko more, ali i u zelenoj unutrašnjosti. Uzduž obale, od Umaga na sjeverozapadu do Pule na krajnjem jugu i Rapca na istoku, smjestili su se kampovi većih turističkih grupacija, ali i oni manji, obiteljski vođeni. Zajedničko im je ulaganje u kvalitetu ponude i opremljenost zbog kojeg se mnogi mogu pohvaliti prestižnim nagradama. Bez obzira na to želite li iskusiti nešto novo u kampingu, takozvani glamping, ili ste prije svega poklonici ugodnog boravka u kamping naseljima, camping resortima, koji vam nude brojne sadržaje ili pak svoj odmor želite provesti u osami i u kontaktu s prirodom koji vam samo takav smještaj može ponuditi, u Istri ćete doći na svoje. Nakon što dan provedete sunčajući se i kupajući ili prakticirajući niz sportskih aktivnosti što vam ih istarski kampovi nude, upoznajte poluotok kroz kulturni sadržaj, kojime se, među ostalim, nastoji dočarati prošlost ove regije. Alternativa dnevnom lješkarenju na plaži ili u hladovini mirisnih šumica i aktivnom odmoru u kampu neka vam bude obilazak poluotoka i njegovih brojnih znamenitosti.

 

Upoznajte unutrašnjost Istre i uživajte u kamenim uličicama i prekrasnim pročeljima slikovitih srednjovjekovnih gradića. Neka će vas odredišta zadiviti baštinom iz vremena kada je Mletačka Republika bila na svom vrhuncu, koja se već godinama vrijedno obnavlja, a ima i destinacija koje se mogu pohvaliti vrijednim industrijskim nasljeđem koje se, poput bivšeg rudnika u Labinu, revitalizira u turističke svrhe.

Ivo Biočina
Takvo putovanje kroz prostor i vrijeme obvezno upotpunite nekim istarskim specijalitetima. Od ribe i morskih plodova preko tartufa, poznatog afrodizijaka, do ponovno otkrivenog šafrana, od davnina vrlo cijenjenog začina, Istra je i u kulinarskom smislu vrijedna upoznavanja te iz godine u godinu pokazuje kako je s pravom u samom vrhu turizma Hrvatske i regije.

Kampovi

Istra

Gdje snovi postaju vidljivi.

Istražite zemlju istinskih raznolikosti gdje će plavo i zeleno biti vaša inspiracija

Istra

Razvijena unutrašnjost

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano izmjenjuju.