Gastronomija & Enologija
Puna okusa
Hrvatski
Specijaliteti
Istražite raznolikost hrvatske kuhinje te otkrijte njezine fantastične specijalitete. Među brojnim jelima, na nezaboravnom
meniju naći će se aperitivi, kao što je svjetski poznat Maraschino iz Zadra, predjela kao što je paški sir, slavonska šunka i
kulenova seka, stonske kamenice i dagnje, izvrsna riba na roštilju, slani inćuni, te delikatese poput jegulja i žaba iz doline
Neretve, purice s mlincima, splitske pašticade, i deserti kao što su kolači, kotonjata, kroštule ili fritule, koji će osvojiti vaša
osjetila.
Gastronomske
Regije
Od sjevera do juga, od istoka do zapada, od obala Jadranskog mora u Dalmaciji do slavonskih ravnica, svaka hrvatska regija ima
vlastitu posebnu kulinarsku osobnost koja će vas zadiviti. Od protoslavenskih osnova pomiješanih s mađarskim, bečkim i
turskim utjecajima u jelima od mesa, povrća i slasticama kontinentalnih regija, do grčkih, rimskih i ilirskih mediteranskih okusa
ribljih delikatesa iz obalnih regija… Neka Vas Vaš osjet okusa povede na putovanje kroz stoljeća tradicije te uživajte u svakom
trenutku.
Hrvatske MICHELINOVE zvjezdice
Vinske
Ceste
Tijekom cijele godine, ali osobito tijekom jesenske žetve, vinske ceste u Hrvatskoj pune su ljudi koji žele uživati i slaviti na
lokalnim festivalima, kao što je Martinje. Sudjelujte u krštenju mošta (mladoga vina), ili jednostavno istražite prekrasne
vinograde, kao što su oni u Motovunu u Istri, Kutjevu u Slavoniji ili u Međimurju u Središnjoj Hrvatskoj, te uživajte u
jedinstvenom iskustvu.
Vina
Uzgoj vinove loze i proizvodnja pitkih i biranih vina višestoljetna su tradicija hrvatskih vinogradara, i u kontinentalnome dijelu Hrvatske i u Primorju i Dalmaciji.
Maslinovo
Ulje
Maslinovo ulje, kao jedna od ikona mediteranske kulture, već stoljećima predstavlja osnovni sastojak hrvatske kuhinje, te jedan
od najvažnijih hrvatskih proizvoda. Otkrijte iznimnu gastronomsku vrijednost i ljekovita svojstva maslinovog ulja kroz posjetu
regijama gdje se ono proizvodi: Istra, Kvarner i Dalmacija.
Masline i maslinovo ulje
Degustacije
Uživajte u hrvatskoj kuhinji na brojnim festivalima hrane i degustacijama koje se održavaju tijekom čitave godine. Slijedite
vinske putove kroz prekrasne vinograde Slavonije, Dalmacije i Središnje Hrvatske. Okusite izvrsne bijele tartufe iz Istre. Probajte
poznati ovčji sir s otoka Paga te zasladite dan s medom s otoka Hvara.