Kanjon Cetine, Omiš

Kanjon Cetine, Omiš

Ako tražite spoj nezaboravne višesatne avanture i atraktivnog krajobraza u prekrasnoj prirodi, a sve to u destinaciji koja nudi još i više, onda nikako ne smijete preskočiti Omiš i zipline smješten iznad kanjona kristalno čiste rijeke Cetine. Tu vam na raspolaganju tijekom cijele godine stoji kompleksni sustav koji se sastoji se od platformi i osam čeličnih sajli ukupne dužine 2100 m, pri čemu je najduža dugačka čak 700 metara i postavljena je na 50 metara iznad zemlje. Za prelazak cijelog poligona, uz pratnju dvaju vodiča, grupi od deset gostiju potrebno je dva i pol sata.

 

Od prvog trenutka kad zakoračite na područje kanjona Cetine vaš se pogled neće moći zaustaviti samo na jednoj od ljepota kojima obiluje ovo mjesto. Zelena, plava i bijela boja međusobno se nadopunjuju i neprimjetno izmjenjuju, čineći taj spoj stijene, vegetacije, vode i neba nestvarnim i prekrasnim. Rijeka Cetina na svojem je putu od 104 kilometra „odlučila” baš svoje ušće u more učiniti izrazitim geomorfološkim fenomenom te izdubiti i do 300 m visok kanjon u vapnenačkoj podlozi između planina Mosora i Omiške Dinare.

 

Upravo vam je kanjon ove krške ljepotice, koja tisućama godina teče i stvara mistične oblike, pred očima dok praćeni budnim okom instruktora sjedite u pojasu i jurite niz sajle s platforme na platformu sve dok se opet ne spustite na tlo. Dojmovi su jaki i znate da je iza vas avantura i iskustvo koje ćete pamtiti do kraja života, a ovaj ćete zipline zasigurno preporučiti i drugima, jer je kao stvoren za prijatelje, obitelji i avanturiste.

 

U kanjonu Cetine mjesto za uživanje i adrenalinsku zabavu, i to tijekom cijele godine, mogu naći svi, od početnika koji znatiželjno kreću u svijet outdoora do vrlo iskusnih i zahtjevnih avanturista. Istražite druge izazove jer vam se uz zipline nude i drugi programi aktivnih dana u prirodi, poput šetnji, planinarenja, trčanja, penjanja, raftinga, kanjoninga i kanuinga.

 

Kontakt:

ZipLine Omiš

Malik d.o.o. Omiš

Address: Put vrila 1

21310 Omiš

Tel: +385 95 82 22 221

zipline.croatia@gmail.com

www.zipline-croatia.com