Davor Rostuhar

Kanu i kajak

Odveslajte

u divljinu

Istražite Hrvatsku na malo drugačiji način, ploveći  njezinim rijekama. Uživajte u pogledu na Trakošćan s jezera podno dvorca ili Ozalj i Dubovac veslajući rijekom Kupom, mlinove u Radmanovim Mlinicama na rijeci Cetini ili otočiću Visovcu sa samostanom na jezeru koje je oblikovala rijeka Krka. Tradicionalni hrvatski kanui zovu se trupice i upotrebljavaju se na isti način kao i prije nekoliko stotina godina na delti Neretve. Plovidba kanuima već je stoljećima tradicija u Hrvatskoj, ali neće joj trebati dugo da osvoji i vas.

 

Otkrijte neistražene ljepote iz rijeke Dobre, Mrežnice, Une, Kupe i Korane na sjeveru te Cetine ili Zrmanje, koje plove kroz nacionalne parkove na jugu. Upustite se u riječne pustolovine ili posjetite mirne vode Jadrana i dopustite da vas osjećaji vode kroz predivne otoke poput Trogira, uvrštenog na UNESCO-ov popis svjetske baštine, Šolte, Brača ili neki drugi od 66 otoka, 652 otočića, 389 hridi i 78 grebena.

Mrežnica
Mrežnica

Kajaking u Hrvatskoj posljednjih je godina nezaobilazni oblik avanture koja nudi obilje zabave za sve one željne istinskog doživljaja netaknute prirode i koji su spremni vlastitim snagama pronaći zadovoljstvo. Svejedno je veslate li u sit on top ili zatvorenom kajaku, jer osjećaj veslanja uz samu površinu mora privilegija je rezervirana samo za kajakaše. Bez obzira na to jeste li u jednom od većih gradova uz more ili ste ciljano stigli u neki od zaštićenih prirodnih bisera ili pak volite otvoreno more i avanturu ispod pramca kajaka, Hrvatska s više od tisuću otoka i otočića nudi pregršt lokacija koje će vas ostaviti bez daha. Posebnost vožnje kajakom jest u lakoći i neposrednosti dodira s elementom vode, a osim kristalno čistog mora i netaknutih rijeka, kajakom je moguće uvući se u skrivene vale i obići neke od fenomena prirodne i kulturne baštine.

 

Stoga smo za vas pripremili popis
dvadeset najboljih destinacija za kajaking u Hrvatskoj.

Sedam načina za upalu mišića koju nećeš požaliti

Što je to toliko čarobno u aktivnom odmoru da mu nitko ne može odoljeti? Zašto se ljudi muče i pomiču granice izdržljivosti kad mogu ležati i odmarati? Dio odgovora na ova pitanja možete pronaći ovdje te pritom izabrati način na koji ćete ovaj put „zaposliti” svoje mišiće…

Zaplovite u virtualnu vožnju Zrmanjom

Korisne informacije