Najbolje iz prirode | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

Najbolje iz prirode

Ako ste ljubitelj prirode ili životinja, volite pobjeći iz grada ili želite znati što točno jedete, u Europi još uvijek postoji mjesto gdje se možete izgubiti u istinski netaknutim i raznolikim krajolicima.

ADD TO MY TRIP

Započnite dan 

pustolovinom,

istražite slapove i špilje zemaljskog raja Nacionalnog parka Plitvička jezera, uvrštenog na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Prošćansko jezero i Kozjak najveća i su i najviša jezera parka, dok prašuma Čorkova uvala skriva 157 ptičjih vrsta. Park obiluje stazama i puteljcima pa možete birati želite li ga obići pješice ili na biciklu.

 

Nakon sve te ljepote bit će vam potreban odmor, a gdje drugdje nego na plaži? No ne na bilo kakvoj plaži! Na otoku Mljetu nalazi se plaža Saplunara gdje možete doživjeti blaženstvo okruženi bijelim pijeskom i bujnim borovima

Plaže

Jeste li spremni za dalje?

Odlično!

Pustolovine vas čekaju! Brijuni, otočje smješteno između Pule i Rovinja, izvorni su rezervat divljih životinja. Iskoristite priliku i približite se životinjama iz svih dijelova svijeta kao što su slonovi, ljame i zebre te autohtone vrste kao što je istarsko govedo boškarin, istarska ovca i magarac.

 

Vrijeme je za spavanje!

U Hrvatskoj naprosto morate iskusiti spavanje pod vedrim nebom, a savršenu postelju pronaći ćete na otoku Krku u Kvarnerskom zaljevu. Poznat pod nazivom Zlatni otok, Krk je najveći jadranski otok, a obiluje kampovima okruženima bujnom vegetacijom.

 

 

Kampiranje