Bogatstvo okusa | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

Bogatstvo okusa

Sjajan način za otkrivanje nove zemlje i njezinih stanovnika jest kušanje nacionalne kuhinje! Pronađite savršeni recept putovanja u Hrvatsku, gdje ćete iskusiti gastronomska čudesa karakterizirana okusima Sredozemlja, maslinama i plodovima vinograda.

 

ADD TO MY TRIP

Prvi sastojak iz recepta čeka nas

u Kvarnerskom zaljevu

Škampi s Kvarnera najveći su i najukusniji na Jadranu te vjerojatno najpoznatiji specijalitet regije. Otok Cres također je poznat po mekanoj i sočnoj janjetini, a ima li većeg zadovoljstva od dijeljenja zalogaja sa suputnicima?

I ne zaboravimo još jedan

ključan sastojak

neka od najboljih hrvatskih vina proizvedenih u Slavoniji! Ta povijesna regija bogata je jedinstvenim značajkama koje pogoduju uzgoju vina i vinarstvu, proizvodnji bijelih vina kao što su graševina, chardonnay, sauvignon, pinot sivi i zelenac. Bilo koju poznatu sortu bijelog vina možete isprobati na putovanju u vinarije u Srijemu, Đakovu, Kutjevu ili Iloku te odabrati vlastitog osobnog favorita!

Još jedan tradicionalni

sredozemni sastojak

igrat će glavnu ulogu na našem proputovanju dok istražujete prapovijesne maslinike u Istri. Gostoljubivi lokalni maslinari ljubazno će vas pozvati da umočite malo svježeg kruha u neka od najcjenjenijih maslinovih ulja u svijetu, kao što su sorte Buža, Karbonaca i Oblica i kušate gorke i začinjene note maslina. I da bi doživljaj bio potpun, ne zaboravite isprobati lokalne tartufe, gastronomski biser regije. 

 

Trebat će vam vještina i uvježbanost kako biste nabavili posljednji sastojak za ovo putovanje. Dalmatinska obala prvo je odredište za sve ljubitelje sportskog ribolova u slatkoj i morskoj vodi. Neovisno o tome lovite li brancina, oradu, tunu ili pastrvu, odaberite lovinu i krenite u ribolov!

 

Sportski ribolov