Bogatstvo okusa
Sjajan način za otkrivanje nove zemlje i
njezinih stanovnika jest kušanje nacionalne
kuhinje! Pronađite savršeni recept putovanja
u Hrvatsku, gdje ćete iskusiti gastronomska
čudesa karakterizirana okusima Sredozemlja,
maslinama i plodovima vinograda.
Prvi sastojak iz recepta čeka nas
u Kvarnerskom zaljevu
Škampi s Kvarnera najveći su i najukusniji na Jadranu te vjerojatno najpoznatiji specijalitet regije. Otok Cres
također je poznat po mekanoj i sočnoj janjetini, a ima li većeg zadovoljstva od dijeljenja zalogaja sa suputnicima?
I ne zaboravimo još jedan
ključan sastojak
neka od najboljih hrvatskih vina proizvedenih u Slavoniji! Ta povijesna regija bogata je
jedinstvenim značajkama koje pogoduju uzgoju vina i vinarstvu, proizvodnji bijelih vina kao što su graševina,
chardonnay, sauvignon, pinot sivi i zelenac. Bilo koju poznatu sortu bijelog vina možete isprobati na putovanju u
vinarije u Srijemu, Đakovu, Kutjevu ili Iloku te odabrati vlastitog osobnog favorita!
Još jedan tradicionalni
sredozemni sastojak
igrat će glavnu ulogu na našem proputovanju dok istražujete prapovijesne maslinike u Istri. Gostoljubivi lokalni
maslinari ljubazno će vas pozvati da umočite malo svježeg kruha u neka od najcjenjenijih maslinovih ulja u svijetu,
kao što su sorte Buža, Karbonaca i Oblica i kušate gorke i začinjene note maslina. I da bi doživljaj
bio potpun, ne zaboravite isprobati lokalne tartufe, gastronomski biser regije.
Deset jela koja
ne smijete propustiti!
Deserti: rožata, paprenjak, kremšnite, štrudla...
