Središnja Hrvatska | Tišina i opuštanje na selu

Središnja Hrvatska

Središnja Hrvatska

Središnja Hrvatska

Tišina i opuštanje na selu

Add to my trip

Kontinentalna Hrvatska oaza je smirenosti, gdje pitoma brda čuvaju stare šume, vinograde i rijeke Savu, Dravu i Muru koje pružaju osvježenje od ljetnih vrućina.

 

Smještena sjeverno i sjeverozapadno od hrvatske prijestolnice, ta regija skriva mnoštvo romantičnih srednjovjekovnih gradova poput Koprivnice ili Varaždina, dvorce u prirodi kao što je Trakošćan i toplice s termalnom vodom koje su idealne ako vam je potrebna obnova energije koja će vas revitalizirati u učiniti punima života.

  • Trakošćan

  • Trakošćan

  • Varaždin

  • Varaždin

  • Veliki Tabor

  • Drava

  • Žumberak

  • Mura river

PUNA ŽIVOTA

Više

Kamo ići

Sisačka tvrđava

Ta dobro očuvana srednjovjekovna utvrda zanimljiv je podsjetnik na burna vremena, a privlačna je zahvaljujući izgledu i smještaju na obalama Kupe i Save te okružena prostranim livadama.

Park prirode Lonjsko polje

Silazeći s Alpa i Dinarida, Sava u izobilju preplavljuje livade i šume Lonjskog polja stvarajući odlične uvjete za život ptica i mriješćenje riba. To je područje dom nesvakidašnjem prožimanju netaknute prirode i tradicionalne arhitekture. 

Dvorac Trakošćan i grad Varaždin

Dvorac Trakošćan nesumnjivo je jedan od najljepših dvoraca u Hrvatskoj i zasigurno najromantičniji. Grad Varaždin poznat je po kulturi, a posjetitelje ne oduševljava samo raskošnim crkvama, gradskim palačama i zadivljujućim grobljem već i umjetničkom i kulturnom baštinom.

4
Muzej krapinskih neandertalaca

Muzej krapinskih neandertalaca

Jedinstveni Muzej krapinskih neandertalaca otvoren je 2010. i nalazi se blizu jednog od najvećih paleontoloških nalazišta u Europi. Sastoji se od izložbe posvećene neandertalcima i povijesti Zemlje od početaka do modernoga doba.

Muzej Staro selo u Kumrovcu

Taj zanimljiv muzej na otvorenome sastoji se od dobro očuvanih seoskih kuća sagrađenih krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Prikazuje tadašnji život kraja oko rijeke Sutle i teme poput zagorskih vjenčanja, konoplje, tkanine, lončarstva i kruha.

Park prirode Medvednica

Ta šumovita planina iznad Zagreba nudi kilometre pješačkih staza i skijaški centar na Sljemenu. Među zanimljivostima Medvednice nalaze se i špilje: najzanimljivija je Veternica sa svojim prolazima, slapovima i krškim oblicima. Poučne staze naučit će vas ponešto o cijelom području, a lagana šetnja dovest će vas do Rudnika Zrinski. U neposrednoj blizini parka nalazi se Medvedgrad, srednjovjekovna utvrda izgrađena u 13. stoljeću, gdje Hrvatska odaje počast svojim junacima.