Kvarner | S mora u nebesa

Kvarner

Kvarner

Kvarner

S mora u nebesa

Add to my trip

Ta raznolika regija vinut će vas s mora među oblake u samo nekoliko koraka.

 

Vaš odmor iz snova počinje na Kvarneru, popularnom odredištu s tradicijom dugom 150 godina. Obiđite osunčane otoke i svratite u Opatiju, njezine zelene parkove i dugačko šetalište uz more.

 

Krajolik će se potpuno promijeniti kad se nađete u šumovitom i planinskom Gorskom kotaru. Pluća Hrvatske, Gorski kotar dom je orlovima, vukovima i medvjedima, ali i blagotvornom svježem zraku koji godi planinarima i biciklistima iz svih krajeva svijeta. Pridružite im se!

  • Opatija

  • Rijeka

  • Mali Lošinj

  • Lubenice, Cres

  • Dobrinj

  • Baška, Krk

  • Vrbnik

PRIPREMA, POZOR... SAD!

Više

Kamo ići

Osor

Tamo gdje su se otoci Cres i Lošinj najviše priljubili, smjestio se gradić Osor, poznat po glazbenim večerima i burnoj povijesti.

Lubenice

Lubenice su kameno seoce smješteno na vrhu 378 metara visoke litice u čijem pogledu uživaju posjetitelji, ali i stalni stanovnici otoka Cresa, bjeloglavi supovi.

3
Otočić Košljun

Otočić Košljun

Samo deset minuta vožnje brodom od Punta potrebno je za prijelaz u duhovni i pejzažni raj. Franjevački samostan čuva etnografske, numizmatičke i sakralne zbirke, a zaštićena park-šuma otočića Košljuna nezaobilazno je odredište svih posjetitelja otoka Krka. 

Grad Rab i Rajska plaža u Loparu

Sa svoja četiri romanička crkvena zvonika i trima glavnim ulicama, Gornjom, Srednjom i Donjom, grad Rab dom je vrijednim srednjovjekovnim crkvama i patricijskim palačama. Otok Rab poznat je po prekrasnim pješčanim plažama, a valja izdvojiti Rajsku plažu u Loparu dugu 1500 metara. 

Svetište Gospe Trsatske i grad Rijeka

Pod budnim okom Trsatskog kaštela i najstarijega marijanskog svetišta u Hrvatskoj nalazi se pomorsko i kulturno središte Hrvatske, grad Rijeka. Osim Kaštela i katedrale, na Trsatu ne smijete zaobići franjevački samostan, crkvu i poznatu Kapelu zavjetnih darova. 

Opatijska rivijera i Park prirode Učka

Prošarana palmama i kamelijama, Opatija je ponosan pionir hrvatskog turizma od 19. stoljeća. Opatija se može pohvaliti 12 kilometara dugim šetalištem koje povezuje obalne gradiće i očaravajući Park prirode Učka.