Dalmacija - Šibenik | Raj za jahtaše

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Raj za jahtaše

Add to my trip

Kristalno čiste vode šibenske regije ukrašava 240 predivnih otočića i grebena, a svaki od njih poziva vas da ih posjetite na svojoj jadranskoj pustolovini.

 

Netaknuti pejzaži kornatskog arhipelaga ili zadivljujući slapovi i jezera rijeke Krke u tim dvama nacionalnim parkovima dva su mjesta koja na svojem putovanju ne smijete zaobići.

  • Šibenik

  • Krka

  • Kornati

  • Katedrala Sv. Jakova u Šibeniku

  • Visovac

  • Zlarin

  • Krka

  • Krapanj

PUTOVANJE DUGO 1000 OTOKA

Više

Kamo ići

Skradin

Udaljen 15 kilometara od Šibenika, Skradin je romantičan mediteranski grad uskih isprepletenih ulica, lukova i stubišta, smješten na ulazu u Nacionalni park Krka. Ima povijest dugu 2000 godina o čemu svjedoče obližnja važna arheološka nalazišta. Cijeli je grad Skradin zaštićeni spomenik kulture.

Krapanj – Brodarica

Krapanj je najmanji, najniži i najnaseljeniji otok na Sredozemlju, površine samo 0,36 četvornih kilometara i prosječne nadmorske visine od 1,5 metara. Poznat je po tradiciji izlova i prerade morskih spužvi, a udaljen je 300 metra od kopna gdje se nalazi selo Brodarica.

3
Nacionalni park Kornati

Nacionalni park Kornati

Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 nenaseljenih otoka, otočića i hridi koji su razmješteni na samo 70 četvornih kilometara. Budući da je opasno ploviti kroz labirint hridi, na Kornatima se nalaze brojni svjetionici poput Blitvenice i Sestrica koji su danas odredišta zaljubljenika u pustolovine.

Katedrala sv. Jakova u Šibeniku

Šibenska je katedrala jedinstveni spomenik europske sakralne arhitekture i uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Ukrašena je sedamdeset i dvjema u kamenu isklesanim glavama i najvažnije je hrvatsko arhitekturno ostvarenje iz 15. i 16. stoljeća.

Nacionalni park Krka

Sa svojih sedam sedrenih slapova, ukupnom visinom pada od 242 metra te najvećom sedrenom barijerom u Europi, Skradinskim bukom, Nacionalni park Krka prirodni je i kraški fenomen. Obavezno posjetite i otočić Visovac s franjevačkom crkvom i samostanom.

6
Kninska tvrđava na brdu Spas

Kninska tvrđava na brdu Spas

Ta vojna utvrda nastala na ranohrvatskome kulturnom nasljeđu iz 9. stoljeća nalazi se na južnom dijelu brda Spas koje dominira nad Kninom i njegovom okolicom. Sa svih strana tvrđave pruža se zadivljujući pogled.