WTA Croatia Bol Open

WTA Croatia Bol Open

to
Bol
Bluesun teniski centar Zlatni Rat, u Bolu na otoku Braču

WTA Croatia Bol Open po mnogočemu je jedinstveno sportsko događanje. Jedini je profesionalni ženski teniski turnir u regiji, više puta proglašavan je najbolje organiziranim turnirom kategorije 125K Series na svijetu (iako ima najmlađi organizacijski tim!) i odvija se na jednoj od najljepših lokacija koje je moguće zamisliti - u Bluesun teniskom centru Zlatni Rat, u Bolu na otoku Braču.

 

Duboko morsko plavetnilo, prepoznatljiva crvena zemlja čak 26 teniskih terena i smirujuće zelenilo borova stvaraju nezaboravnu scenografiju kojoj se natjecateljice, sportska publika i šira javnost iz Hrvatske i svijeta s radošću vraćaju.

 

I ove će godine turnir biti najbolja uvertira u ljeto, a za čak sedam dana njegova trajanja, od 1. do 7. lipnja, posjetitelji će, osim u uzbudljivim mečevima, moći uživati i u bogatom zabavnom programu koji donosi nastupe najpoznatijih svjetskih DJ-a, iznenađenja i kreacije gastronomskih zvijezda te sudjelovanje brojnih međunarodno prepoznatih umjetnika.

 

Sve to čini kombinaciju koja ovaj turnir već tradicionalno upisuje u kalendare međunarodnih i domaćih posjetitelja, medija i tenisačica koje u Bol stižu s gotovo svih kontinenata kako bi se okušale u borbi za atraktivan nagradni fond i dragocjenih 160 WTA bodova.

 

Na popis posebnosti dodajmo i činjenicu da je Bol najmanji grad na svijetu koji je domaćin nekog WTA turnira te jedino u Bolu Centralni stadion broji više sjedalica, no što čitav grad ima stanovnika.

 

Turnirska zbivanja započinju 1. lipnja, ždrijebom i Player's partijem.