Špancirfest

Špancirfest

to
Varaždin

Za Varaždin se može reći da tijekom svoga festivala pulsira kreativnim ritmom svijeta. Štoviše, tijekom Špancirfesta grad postaje prijestolnica glazbe, kraljevina teatra i carstvo ljepote stvorene čarobnim rukama umjetnika. Ulice i trgovi  povijesne jezgre, na kojima se Festival živi postaju pretijesne. A uz desetke tisuća posjetitelja njima vladaju ulični artisti i glazbenici.

 

Uspješnost jednog festivala, mjeri se i po tome koliko je on srastao sa svojim okruženjem, a vjerujte Varaždinci mjere vrijeme od festivala do festivala. Oni su naprosto dio njega, stoga je to uistinu Festival dobrih emocija.

 

U više od 20 godina na Špancirfestu je nastupilo više od 15.000 izvođača iz cijeloga svijeta, a  posjetilo ga je više od 2 milijuna posjetitelja, što ipak najbolje govori o bogatstvu događanja i jedinstvenoj atmosferi  varaždinskoga uličnoga festivala. Svake godine Festival dobiva nove, atraktivnije sadržaje, uz intenciju da svaki posjetitelj postane aktivan sudionik i kreator festivalskih događanja. Jedini uvjet za to su osmjeh i dobre emocije.