Audi FIS Svjetski skijaški kup „Snow Queen Trophy“ 2019.

Audi FIS Svjetski skijaški kup „Snow Queen Trophy“ 2019.

to
Zagreb

2019. godinu najbolje svjetske slalomašice i slalomaši tradicionalno će započeti na zagrebačkom Sljemenu. Trinaesti puta Sljeme će ugostiti žensku, a deseti puta mušku utrku Audi FIS Svjetskog kupa „Snow Queen Trophy“, koje će se održati 5. i 6. siječnja.

Kao i ranijih godina sljemenske će utrke okupiti 150 svjetskih skijašica i skijaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata. Slalomske utrke vremenski su podešene tako da što više skijaških zaljubljenika posjeti Sljeme te se i ovog puta očekuje na tisuće navijača koji će zajedničkim snagama stvoriti prepoznatljivu atmosferu na oba natjecateljska dana.

Vrhunska organizacija utrka „Snow Queen Trophy“ i sjajna sljemenska atmosfera, svrstala je Zagreb uz bok najuglednijih svjetskih skijališta – Val Gardene, Garmisch-Partenkirchena, Kitzbühela, Wengena i Val d’Iserea te su sljemenske utrke uvrštene u „Club 5+ Ski Classics“, klub najboljih tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa. Uz to, Međunarodna skijaška federacija uvrstila je sljemenske utrke u kalendar do 2021. godine potvrdivši time veliko povjerenje Hrvatskom skijaškom savezu.