Pulski karneval

Pulski karneval

Pula

Poželite li na trenutak biti netko drugi tada je Pulski karneval pravo mjesto za vas. Tradicionalno se održava u vrijeme prije početka korizme, a maškare 17. siječnja od gradonačelnika preuzimaju ključeve Grada. Obećaju svašta, onako kako i maškarama priliči, reagirajući često na aktualne teme i događanja.
Najzanimljivije je redovito tijekom maškarane povorke kada više stotina maškara prodefilira gradom., 2017. godine bilo ih je više od 600 iz Hrvatske i Slovenije,  i zabavljale su Puljane i turiste u gradu, a potom i na maskenbalu.
Prema programu skupljanje karnevalskih grupa počet će u jutarnjim satima na Karolini, odakle će u 11.30 sati maškarana povorka krenuti, pored Arene, gdje će biti prvo predstavljanje maškara, do trga Portarata gdje će biti organizirano glavno predstavljanje maškaranih grupa. Nakon Portarate maškare će nastaviti ulicom Sergijevaca i Kandlerovom do Karoline gdje će biti nastavljeno druženje maškaranih grupa.
Svim sudionicima Karnevala biti će osiguran ručak  na Karolini a nakon toga, s početkom u 15 sati na istoj lokaciji slijedi veliki maskenbal za sve maškarane i nemaškarane posjetitelje Karnevala.  (u slučaju kiše u Circolu). Ove godine  zabavljat će nas Mauro Staraj & La Banda.
Dan uoči Pepelnice ili Čiste srijede, 13. veljače  karnevalska događanja završavaju paljenjem pusta -  slamnate lutke (čovjeka) krivog za sve nedaće.