Otok Pag trail

Otok Pag trail

Kolan

Događanje je odgođeno!

 

 

Otok Pag mnogi vežu za buru, dobar sir i janjetinu. Stoga, Otok Pag Trail je idealna prilika da pobliže upoznate Kolan,kako ga čestu zovu i prijestolnicom sira te kulturu i običaje otoka Paga.
Za razliku od uobičajeno izrazito krškog terena, područje općine Kolan nudi široku lepezu makadamskih staza te uređenih staza uz obalu (ne morate se bojati „škraparenja“). Organizator općina Kolan će tijekom utrke na okrijepnim stanicama i na cilju utrke uz zabavni program predstaviti svoje originalne proizvode, kulturu i dugogodišnju tradiciju. 

Saznajte zašto Paški sir dobiva zlatne medalje i po čemu su posebne Paške ovce? Ovce na pagu se kreću slobodno unutar suhozida. S obzirom na dostupnost određenog bilja (za razliku od drugih ovaca koje jedu više-manje svo bilje), njihovo mlijeko je toliko vrijedno da se ne koristi za proizvodnju mlijeka već sira. Iz istog razloga Paška janjetina ima čaroban ukus a u što ćete se moći uvjeriti na cilju utrke. Sirutka, kao nus-proizvod u proizvodnji sira, također će se moći degustirati na okrijepama i cilju utrke na radost svih sportaša kojima je ova namirnica bitan dio zdrave sportske prehrane
Utrku će otvoriti gost iznenađenja, a po završetku utrke očekuje vas zabavni program uz ručak koji će pripremiti vrijedni Kolanjci i Kolanjke. Zabavni program će se nastaviti u večernjim satima uz Crvenu jabuku. Pripremiti ćemo Vam I sajam lokalnih delicija.
Iskoristite priliku da uz trčanje i druženje upoznate i osjetite otok Pag.