International Dhi UCI Class 1 Race – Downhill Lošinj

International Dhi UCI Class 1 Race – Downhill Lošinj

to
Mali Lošinj

Od 7. do 10. svibnja 2020. u Velom Lošinju održat će se biciklistički spust „International Dhi UCI Class 1 Race – Downhill Lošinj“ za najhrabrije!

 

Nakon prošlogodišnjeg spektakla, ekstremnog svjetskog biciklističkog natjecanja „Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj“, koje je pratilo više od pet tisuća posjetitelja te više od pet milijuna popratilo putem brojnih medijskih platformi, ove nas godine očekuje Svjetska utrku 9. i 10. svibnja 2020. godine. Natjecatelji će se spuštati trasom inače predviđenom za utrke u Svjetskom kupu, a ove godine prilagođena širem krugu natjecatelja (seniori, juniori i veterani).

 

U organizaciji Atletskog kluba Lošinj i Mountain bike kluba Trbovlje i ove se godine očekuju brojni gledatelji, mediji i natjecatelji iz cijelog svijeta. Prošlogodišnji Svjetski kup na Lošinju biciklistička je utrka najvišeg ranga održana u Hrvatskoj, a Lošinj, Kvarner i Hrvatska time su se pozicionirali na svjetsku kartu brdskog biciklizma.

 

Sponzori utrke su Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Lošinj Hotels & Villas, Turistička zajednica Kvarnera i službeni partner događanja- Hrvatska Turistička zajednica!

 

Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust 'Downhill' nastalo iz proljetnih treninga slovenskih biciklista. Prva utrka u MTB spustu održana je na Lošinju u svibnju 2013. godine, na ideju organizatora MTB Trbovlje, a u organizaciju se zatim uključio AK Lošinj. Nakon godina ljetovanja na Lošinju te vožnje lošinjskim stazama, ideja je logički nastupila. Ostalo je, kako kažu, povijest.

 

Pratite vratolomije hrabrih biciklista i budite uz stazu čiji start je na brdu Sv. Ivan, a cilj na obali u Velom Lošinju!