DunavArt Festival

DunavArt Festival

to
Vukovar

DunavArt Festival „koji teče i spaja“ povezat će ove godine Vukovar, Kopački rit, Ilok i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj koji u hrvatsko Podunavlje donosi vrhunsku glazbu te istodobno promiče vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva te približava podunavske zemlje Hrvatskoj. DunavArt Festival promiče vrijednosti koje Hrvatska, kao podunavska zemlja, ima u tim područjima.

Umjetnički program Festivala podijeljen je na glazbeni i likovni sadržaj. Glazbeni program obuhvaća nastupe klasičnih, jazz, world music i pop-rock izvođača iz Hrvatske i podunavskih zemalja, dok se likovni program sastoji od više izložbi i instalacija. Festival nudi i bogat enogastronomski program koji uključuje i međunarodno ocjenjivanje vina s Dunava te promociju lokalnih jela i vina podunavskih zemalja. Glavna specifičnost događaja je provedba na 4 odvojene atraktivne turističke lokacije u hrvatskom Podunavlju – Vukovar, Kopački rit, Ilok i Erdut.

Svi posjetitelji koji se od 28. lipnja do 6. srpnja upute u ove krajeve na DunavArt Festival moći će uživati u vrhunskoj glazbi, vinskom i gourmet bogatstvu ovoga kraja, a svi programi su besplatni.