Adria Advent Maraton

Adria Advent Maraton

Crikvenica

Adria Advent Maraton, jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, ove će se godine održati u nedjelju 2.12. kada i započinje adventsko razdoblje. Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolsku pružajući trkačima jedinstven doživljaj trčanja tik uz samu morsku obalu. Pored maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km te utrka građana na 5 km.

Adria Advent Maraton organizira se od 2011. godine, od kada broj trkača stalno raste. Te 2011. godine u maratonu je sudjelovalo 364 trkača iz 6 zemalja, prošle godine crikvenički maraton zabilježio je preko tisuću sudionika iz ukupno dvadesetak zemalja. Nadamo se da ćemo ove godine premašiti prošlogodišnje brojke.