Fužine

Fužine

Fužine su poznato mjesto s vrlo dugom turističkom tradicijom koja seže u davnu 1874. godinu kada je povijest zabilježila prvi organizirani dolazak gostiju koji su posebnim vlakovima stizali na izlete iz Sušaka, Rijeke i okolnih primorskih naselja. I prije toga su na Karolinskoj cesti (1737.), na kojoj su se Fužine razvile, postojali konaci i odmorišta za karavane pa se Fužine svrstavaju među najstarija turistička mjesta Kvarnera, Hrvatske, pa i srednje Europe.

Fužine su prekrasan goranski gradić na spoju gorja i mora. Nedirnuta priroda, ugodan smještaj i gastronomska ponuda najpoznatije su odlike Fužina. Odlični restorani ponudit će Vam specijalitete od divljači, gljiva, pastrvu ili slastice od šumskih plodova. Od prirodnih atrakcija ističu se spilja Vrelo te jezera Bajer i Lepenica. 
Moguće je ljetno osvježenje u jezerima, ribolov, vožnja čamcem. Označene su atraktivne pješačke, biciklističke i planinarske staze; u ponudi je jahanje, vožnja kočijom ili obilazak krajolika turističkim vlakićem.

Kontakt

Fužine
Kvarner