Zagreb | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

Zagreb

Zagreb, glavni grad Hrvatske poznato je kongresno odredište u kojemu se održava čak polovina ukupnoga broja kongresa i drugih poslovnih skupova u zemlji. Zagreb je sveučilišni centar i sjedište velikoga broja znanstvenih i obrazovnih institucija, državne administracije te predstavništava korporacija, što znatno pojačava poslovnu klimu i prepoznatljivost grada u stručnim pa i kongresnim krugovima.

 

Zagrebačka je zračna luka je u proljeće 2017. godine dobila nov, moderan terminal, koji je znatno poboljšao dostupnost grada i povećao broj zračnih prijevoznika koji Zagreb povezuju s drugim svjetskim metropolama. Kongresne dvorane, kvalitetni hoteli, od kojih neki pripadaju svjetskim hotelskim lancima, a svi imaju kvalitetnu kongresnu infrastrukturu, učinili su Zagreb atraktivnim kongresnim odredištem, koji ugošćuje kongrese svih veličina kao i korporativne sastanke. Tomu svakako pridonose i specijalizirane PCO agencije te svi ostali kvalitetni kadrovi koji prate suvremene kongresne trendove te na njih daju očekivan odgovor.

     

Zagreb

 

Posljednjih se godina percepcija Zagreba znatno promijenila te je taj grad – od sredine 2013 godine glavni grad nove članice EU-a – postao i atraktivno turističko odredište, grad u kojemu se održavaju zanimljive priredbe. Toj su vidljivosti na insentiv tržištu velik doprinos dale i prepoznatljive manifestacije, od kojih je najatraktivnija Advent u Zagrebu, dvije godine za redom proglašen najljepšim u Europi. Zanimljivo, ta je priredba – u čijemu znaku živi cijeli grad – čak utjecala na dinamiku kongresnih događanja, pa je prosinac postao itekako atraktivan mjesec za poslovne skupove i insentive. Da je pravilo kako nema pravila, svjedoči i podatak o tome da za kongresne aktivnosti u Zagrebu više nema „mrtvih” mjeseci – tradicionalno u urbanim središtima pusti ljetni mjeseci, sada su također atraktivni za održavanje kongresa.

 

Ekskluzivni donjogradski prostori kulturnih i drugih institucija te Gornji grad – romantična stara gradska jezgra s brojnim povijesnim građevinama – pogodni su za ekskluzivna događanja, manje konferencije ili sastanke, u kojima svečane sjednice zahvaljujući lijepome ambijentu to doista u pravome smislu jesu – skupovi za pamćenje. 

 

Svoju orijentaciju na MICE industriju Zagreb dokazuje i aktivnim radom Kongresnoga ureda Zagreb, koji već niz godina djeluje u sklopu Turističke zajednice grada Zagreba i adresa je od povjerenja za sve koji žele organizirati skup u Zagrebu, glavnome gradu Hrvatske. 

Pružatelji usluga

Regije
Vrsta
Regije
Vrsta