Središnja Hrvatska

Središnja Hrvatska

Središnja Hrvatska područje je koje čini široki prsten oko grada Zagreba. Za mnoge je upravo to najromantičniji dio hrvatskoga kopna jer ga karakteriziraju zeleni brežuljci, prekrasni dvorci te brojni termalni izvori, na kojima se razvila bogata ponuda toplica. Upravo je na termalnim izvorima u mjestima Tuheljske Toplice, Krapinske Toplice, Sv. Martin na Muri, Varaždinske Toplice izrasla i respektabilna ponuda. Novoobnovljene i moderne, prilagođene zahtjevima suvremenoga i ekološki osviještenoga potrošača, te toplice nude brojne sadržaje te su također dijelom svoje ponude orijentirane na MICE.

 

Neka su od središta toga područja Krapina, Čakovec, Sisak te, prije ostalih, barokni grad Varaždin, koji je zbog svoje arhitekture, ali i zanimljivih manifestacija postao magnet za dolazak.

Krapina
Ivo Biočina
Krapina

Središnja Hrvatska nudi i zanimljive atrakcije koje privlače posjetitelje, ali mogu biti i polazište za team building programe, insentive i studijska putovanja. Spomenimo u svijetu jedinstven Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini, otvoren 2010. godine. 

Pružatelji usluga