Istra

Istra

Istra, prema turističkim rezultatima najuspješnija hrvatska regija, svoju je ponudu usmjerila i na poslovni segment. Poznati turistički gradovi poput Rovinja, Poreča, Pule, Umaga, Novigrada, Vrsara desetljećima razvijaju infrastrukturu za MICE te danas imaju respektabilnu ponudu. Uz Rovinj, koji je infrastrukturom naglašeno usmjeren na tržište kongresne industrije, i drugi su turistički razvijeni gradovi ponudom kongresnih dvorana i dvorana za sastanke potvrdili svoju reputaciju koja je stekla ugled među organizatorima kongresa te zadobila povjerenje sudionika skupova.

 

Jednako tako tu se održavaju i spektakularne kulturne priredbe od kojih su najimpresivnije svakako one u pulskoj Areni, jednom od najbolje očuvanih svjetskih rimskih amfiteatara, pozornici čijem je ambijentu doista teško naći konkurenciju. Od brojnih vrijednih istarskih spomenika spominjemo i Eufrazijevu baziliku u Poreču, jedan od najljepših sačuvanih spomenika rane bizantske umjetnosti na Sredozemlju, koja je pod zaštitom UNESCO-a.

 

Istra je regija bogata kolorita, podjednako atraktivna u priobalju, na otocima kao i u unutrašnjosti. Poznata je kao zemlja odličnoga maslinovoga ulja i vina. Dokazuje to i podatak da je proglašena najkvalitetnijom maslinarskom regijom u svijetu te da je uvrštena u deset najboljih europskih vinskih destinacija. Također je cijenjena i po odličnoj gastronomskoj ponudi. Ljubitelji tartufa tu će uživati u ukusnim jelima spremljenima od delicije po kojoj je ta regija nadaleko poznata.

Motovun
Zoran Jelača
Motovun

Posjetitelji će također uživati u prirodnim ljepotama, ali i raznolikostima. Istarski akropolski gradići, koji su revitalizirani i danas su mjesto održavanja kulturnih priredaba, prekrasna su izletišta, ali i odlično mjesto za održavanje manjih poslovnih skupova, svečanosti i insentiva. Na prekrasnome otočju Brijuni, poznatome po reprezentativnim objektima i bogatoj povijesti, nalazi se Nacionalni park Brijuni.

 

Iako prije svega prepoznata po ponudi uz more, Istra desetljećima sustavno razvija i agroturističku ponudu u unutrašnjosti. Autentični objekti, raskošna ponuda vila i visokokvalitetna ponuda te tradicionalna gastronomija u zelenoj Istri – a sve opet tako blizu moru – mjesto su odmora, ali i poslovnih skupova ljudi koji su se uvjerili da u tišini istarske unutrašnjosti poslovne odluke mogu biti mudrije, a dogovori uspješniji i ugodniji. 

 

Jednostavno, raznolika i s puno ispričanih priča, istarska kongresna ponuda profesionalna je u svakome pogledu, ali i dovoljno razigrana i neponovljiva tako da posao, uspjeh i zadovoljstvo tu imaju zajednički nazivnik.