Putovanje dugo 1000 otoka | Dobrodošli na službene stranice Hrvatske turističke zajednice!

Putovanje dugo 1000 otoka

1244 otoka, otočića i hridi okruženih kristalno čistim morem pozivaju vas na ukrcaj! Obilaženjem otoka najbolje ćete otkriti hrvatsku obalu iz istinski sjajne perspektive.

ADD TO MY TRIP

Kornatski arhipelag

sastoji se od 89 nevjerojatnih otoka. Taj nacionalni park pravi je morski labirint za sve ljubitelje jedrenja i savršeno mjesto za uživanje u netaknutoj prirodi.

  • Kornati

Ako volite

sportove na vodi

ili biste se voljeli okušati, otok Brač je pravo mjesto za vas. Tu možete uživati u surfanju na plaži Zlatni rat, ronjenju, skijanju na vodi, kajakarenju i vožnji na jet skiju s pogledom na otok.

  • Zlatni Rat, Brač

 

 

Nakon uzbudljivih aktivnosti i povećanog adrenalina vrijeme je za ključni sastojak svakoga godišnjeg odmora: odmor i opuštanje. A upravo to pronaći ćete na Lošinju: otoku vitalnosti. S tradicijom zdravstvenih sadržaja dugom 125 godina, na Lošinju je zrak tako čist da ćete svakim udahom u svoje tijelo unijeti novu energiju!

 

Od silnog opuštanja i uživanja mogli biste i ogladnjeti,

a savršeno mjesto za pojesti neko lokalno jelo jest otok Vis. U viškim konobama možete kušati izvornu dalmatinsku buzaru od morskih plodova, svježu ribu, jastoga i školjke kao i izuzetne prirodne likere i vina kao što su Vugava i Plančić s otoka Hvara. Dobar tek i živjeli!

Gastronomija i enologija

 

Ako ste došli na Vis, obvezno posjetite Modru špilju na susjednom otočiću Biševu, samo pet kilometara udaljenu od Visa. Ta poznata špilja dobila je ime po čarobnom i očaravajućem plavom svjetlu koje se pojavljuje u određeno doba dana.

 

Fantastično putovanje dugo 1000 otoka završava u smiraj dana na minijaturnom Poreru! Možete li zamisliti posebnije mjesto za dočekati jutro od tog zadivljujućeg, višestoljetnog svjetionika smještenog na vrhu okrugla kamena široka 80 metara? Ta će vam se noć urezati u pamćenje!

Svjetionici